İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı irmik kullandım (bardak ölçüsü 200ml ))
- 200 gram margarin
- 2/5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker siz daha fazlada ek edebilirsiniz şekeri
- 1 paket vanilya
İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle geniş bir tencerenin içinde tereyağını eritin.
- Daha sonra irmiği ekleyin yaklaşık 20 dakika karıştırarak kavurun.
- Bir diğer kapta sütü ve şekeri karıştırın şeker eriyene kadar.
- Daha sonra bunu kavurduğunuz irmiğin üzerine dökün ve daima karıştırın.
- Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve demlenmeye bırakın tarçınlada servis edebilirsiniz şimdiden yapacaklara afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.