Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köz Patlıcan Salatası

Köz Patlıcan Salatası
0
30

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
koz-patlican-salatasi-1.jpg

Köz Patlıcan Salatası Tanımı İçin Materyaller

• 4 tane patlıcan
  • 4 tane kapya biber
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Yarım limon

Köz Patlıcan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcan, kapya biber, yeşil biber bu zerzevatları ister fırında ister ocağın üzerinde közlüyoruz.
  2. Ocağın üzerinde közlersek daha çok lezzetli olur .
  3. Közleme süreci bitince üzerlerine bir poşet geçirip biraz bekletiyoruz ki buhar yapıp daha hoş soyulsunlar .
  4. Daha sonra hepsini hoş soyuyoruz.
  5. Biberlerin çekirdeklerini temizliyoruz .
  6. Közlediğimiz zerzevatları küçük küçük doğrama tahtasında hoş kesiyoruz.
  7. Derin kabın içine alıyoruz.
  8. Sarımsağı havanda eziyoruz sebzelerin üzerine koyuyoruz.
  9. Sırasıyla tuz, zeytinyağ, yarım limon kıyılmış maydanoz bunlarıda koyup hepsini hoş karıştırıyoruz.
  10. Hepsi bu kadar salatamız hazır kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz tuzu ve limonu tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????????‍♀️.

Similar threads

Köz Patlıcan Salatası Tanımı İçin Gereçler 4-5 adet patlıcan4-5 adet kapya biber5-6 adet köy biberi1 adet domates4-5 adet yeşil soğan1 adet kuru soğan1 diş sarımsak ( Büyüklüğüne bağlı benim çok büyük olduğu için 1 tane ekledim siz tercihe bağlı 2-3 diş ekleyebilirsiniz)6-7 kol maydanoz3-4 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Köz Patlıcan Salatası Tanımı İçin Malzemeler 3 tane patlıcan2 tane domates3 tane sivri yeşil biber1 tane kuru soğan1 demet maydanoz3 çay kaşığı sumak1 tatlı kaşığı tuz Sosu için 3 diş sarımsakYarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı limon suyu Köz Patlıcan Salatası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Köz Patlıcan Salatası Tanımı İçin Materyaller 3 adet patlıcan2 adet domates2-3 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 baş soğanMaydanozZeytinyağıLimonTuz(malzemeler istenilen ölçülerde azaltılıp çoğaltılabilir) Köz Patlıcan Salatası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Patlıcan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet közlenmiş patlıcan ( ben ocakta közledim )2 adet közlenmiş kapya biber (konserve kullandım )1 adet orta boy kırmızı soğan1 adet mısır (konserve kullandım )3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuzyarım limon suyu Köz Patlıcan Salatası Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Labneli Köz Mantarlı Patlıcan Salatası Tanımı İçin Malzemeler 4 tane patlıcan1 tane havuç6 tane mantar1 tane kapya biberYarım demet maydonoz (olmadığı için ben koymadım)1 küçük kase kaşar peyniri1.5 yemek kaşığı dolusu labne peyniri1 yemek kaşığı yoğurtTuzZeytinyağı2 diş sarımsak Labneli Köz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt