Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Komposto (Azeri Usulü Çok Pratik)

Komposto (Azeri Usulü Çok Pratik)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Komposto (Azeri Usulü Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

*Mevsim meyveleri
*34 yemek kaşığı şeker
*Kaynamış su

Komposto (Azeri Usulü Çok Pratik) Tarifi Yapılışı Azerilerin sürekli yaptığı bu komposto tarifine bayılacaksınız Ocakta pişmediği için ve direk kavanozun kendisinde yapıldığı için hem çok pratik hem de meyvelerin besin değerlerini çok daha fazla koruyor Her tür meyveden istediğiniz kadar koyarak çeşitli aromalar elde edebilirsiniz Ben burada sadece birkaç meyve için tarif vereceğim Gelelim yapılışına: Elmalı komposto için 1 küçük elma yemelik dilimlenir ve 1 1 buçuk litrelik cam kavanoza konur Benim elimde tamek meyve sularının cam kavanozu var onda çok pratik oluyor ama geniş reçel kaplarında da yapabilirsiniz Üzerine arzu ettiğiniz kadar şeker ben 3 4 yemek kaşığı kadar kullanıyorum Damak tadına göre artırabilirsiniz Daha sonra ocakta kaynattığımız suyu üzerine bosaltıyoruz Ağzını sıkıca kapatıp bir bezle tutarak (Sıcak olduğundan) Çalkalayıp şekerin erimesini sağlıyoruz ve yatay bir şekilde tezgaha bırakarak soğumasını sağlıyoruz Soğuyunca dolaba kaldırıp ertesi gün keyifle içiyoruz Ben aromasını sevdiğimden ufak bir dilim limon da katarım fresh bir tat veriyor Kompostoyu içerken bardağa döküyoruz Meyvelerinden de gelecektir onları da yiyoruz Ben resimlerde size çeşitli meyvelerden yaptıklarımı koydum Artık kim hangi meyveyi seviyorsa ona göre katıp karıştırsın

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt