Kömbe Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 2 orta uzunluk patates haşlanmış
- Sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Susam
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım.
- Üzerine yumurta maya süt ek edip harmanlıyoruz.
- Daha sonra aldığı kadar un ekliyoruz toparlanan hamura biraz yağ gezdirip tekrar yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde ediyoruz 20 dk mayalandıralım.
- Daha sonra oklava yardımıyla biraz açalım hamurun heryerini sıvı yağlayalım.
- 4 de katlayalım.
- Sonra oklavayla tekrar açıp margarinle yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim ve hamuru tepsiye alıp sıvı yağ yardımıyla yeterlice yayalım.
- 20 dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta ve yoğurdu sürelim.
- Susam serpip fırına verelim 200 drc fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.