bilgisayarci
FD Üye
Kolay Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardak sıvı yağı
- Yarım su bardak ılık süt
- 3 su bardak un
- 1 adet yumurta
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşık tuz
- Peynir ve maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içerisine tüm materyalleri alın ve yoğurun ele yapılmayacak bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartın, elinizle açın. Ortasına biraz peynir ve maydanoz katın ve kenarlarından bir ortaya getirip kapadıktan sonra tekrar yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu susam serpin.
- Daha evvelce ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaştıktan sonra servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.