
Kolay El Açması Gözleme (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gram kaşar peyniri
- 150 gram yağlı peynir
- Yarım demet maydanoz
- Üzerine ve içine tereyağ 2 kaşık sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
Kolay El Açması Gözleme (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bir kaba unu tuzu sütü yağı koyuyoruz.
- Biraz kapta un iyice karışınca tezgaha alıp güzel bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
- Sonra küçük parçalara ayırıp üzerine jelatin folyo ile kapatın kurumasınlar.
- Az un serpip tezgaha tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- İçine yağ sürüp peynirli harcımızdan yarısına döküyoruz. Resimlerden bakabilirsiniz kapatıp önce parmaklarımızla iyice bastırıp uçlarından sonra çatalla şekil verebilirsiniz bir tarafta ocağa uygun tavayı koyuyoruz.
- İlk gözlemeleri biraz yağ koyarak yaptım sonrakilerde yağ koymadım tavaya iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen gözlemelerin üzerine fırçayla yağ sürüyoruz ( tereyağını uygun bir tavada eritin kolay sürmek için ) Sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun ????