Köfteli Patatesli Havuçlu Yemek Tanımı İçin Materyaller
Köfte için
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan rendesi
- 2-3 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay bardağı galeta unu yahut bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-1,5 su bardağı sıcak su
Köfteli Patatesli Havuçlu Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kaba kıymayı alıp üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanları ve sarımsakları ek edelim.
- Üzerine galete unu ve baharatlarını da ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Yoğurma sürecimiz tamamlanınca ağzını kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlemeye bırakalım.
- Bir kabın içine küp küp doğranmış patates ve yuvarlak doğranmış havuçları da alıp,sıvı yağ ve baharatlarını da ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Fırın tepsisine yada bir borcamın içine alıp,dinlenmiş kıymamızı da ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve patates ve havuçların üzerine dizelim.
- Sosu için salçayı,suyu uygunca karıştırıp ek edelim.
- Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp,önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika ağzı kapalı sonrasındaysa 10-15 dakika da ağzı açık pişirelim.
- Fırından alıp servis yapalım. Ben yanına da pilav yaptım siz isteğe nazaran bulgur,makarna üzere diğer tercihlerde yapabilirsiniz.Afiyet olsun ????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.