
Köfteli Patatesli Havuçlu Yemek Tanımı İçin Materyaller
Köfte için
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan rendesi
- 2-3 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay bardağı galeta unu yahut bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-1,5 su bardağı sıcak su
Köfteli Patatesli Havuçlu Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kaba kıymayı alıp üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanları ve sarımsakları ek edelim.
- Üzerine galete unu ve baharatlarını da ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Yoğurma sürecimiz tamamlanınca ağzını kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlemeye bırakalım.
- Bir kabın içine küp küp doğranmış patates ve yuvarlak doğranmış havuçları da alıp,sıvı yağ ve baharatlarını da ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Fırın tepsisine yada bir borcamın içine alıp,dinlenmiş kıymamızı da ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve patates ve havuçların üzerine dizelim.
- Sosu için salçayı,suyu uygunca karıştırıp ek edelim.
- Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp,önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika ağzı kapalı sonrasındaysa 10-15 dakika da ağzı açık pişirelim.
- Fırından alıp servis yapalım. Ben yanına da pilav yaptım siz isteğe nazaran bulgur,makarna üzere diğer tercihlerde yapabilirsiniz.Afiyet olsun ????????????????.