Kızılcık Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kızılcık
- 1,5 kg toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı su
Kızılcık Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kızılcıkları önce ayıklayıp sonrasında iyice yıkayıp temizliyoruz.
- Tencereye önce toz şekeri sonra biraz kızılcık, ardından yine toz şekeri ve kızılcık olarak tencereye koyuyoruz.
- Üzerine bir çay bardağı su konulur. Suyun sıcak ya da soğuk olması farketmiyor.
- Tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Suyunu vermeye başlayacaktır.
- Suyunu vermeye başlayınca ara ara karıştırarak iyice sulanmasını sağlıyoruz.
- İyice sulanınca ocağın altı biraz açılarak orta ateşte kaynatmaya devam edilir.
- Reçelimiz istediğimiz kıvama gelince, ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzu katılır ve karıştırılır.
- Reçelimiz olduktan sonra, sıcağı ile kavanozlara önce meyvenin tanelerini bölüştürüp daha sonrada kıvamlı suyunu koyuyoruz.
- Kavanozları kapakları kapatılır ve ters çevrilerek, kavanozların üzeri bir bez ile örtülür.
- Kavanozlar soğuduktan sonra karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.
- Ağzı açılan kavanozları buzdolabında saklamanız gerekmektedir. Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.