
Kızarmış Pirinçli Soya Soslu Ton Balığı Tanımı İçin Materyaller
- 1 konserve ton balığı
- Yaklaşık 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1.5 yemek kaşığı mayonez
- Susam
Kızarmış Pirinçli Soya Soslu Ton Balığı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri 1 su bardağına 3 su bardağı olacak formda kaynamış suya atarak lapa yapıyoruz.
- Pişmesini beklerken ton balığına acı sos, soya sosu ve mayonezi ekleyerek harcı hazırlıyoruz.
- Lapa olan pirinci ıslattığımız borcama alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra bıçağı ıslatarak küp küp halde kesiyoruz ve az tereyağladığımız tavada önlü gerili kızartıyoruz.
- Üstüne ton balıklı harcı ekleyerek sunuyoruz afiyet olsunn.