
Izgara Ton Balığı Tanımı İçin Gereçler
- 2 dilim ton balığı
- 1 küçük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- Soğan
- İstiridye mantarı
- Ispanak
Izgara Ton Balığı Tanımı Yapılışı
- 1 küçük kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı balzamik sirkeyi shake and take ile çekin.
- Oluşan püreyi ton balığının üzerine dökerek buzdolabında yarım saat saat marine edin.
- Zeytin yağı, soğan ve istiridye mantarını tavada pişirin (ben daha evvel pişirip buzlukta sakladığım mantarı kullandım).
- Yarım saat sonra balığı dolaptan çıkartın.
- Marinasyon sosunun fazlasını mantarların üzerine ek edin.
- Üzerine ıspanakları ekleyin.
- Ton balığını tavada her yüzeyi iki dakika pişecek formda kızartın. (eğer içi tam pişmiş tercih ederseniz üç dakika pişirin).
- Garnitür ile servis edin. Afiyet olsun.