Kıymalı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo yaprak
- 1 buçuk su bardak pirinç
- Yarım çay bardağı ince köftelik bulgur
- Yarım limon
- 250 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 2 su bardağı kaynar su
Kıymalı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Yaprakları evvel yıkıyoruz.
- Bir tencereye yarısına kadar su koyup kaynattıktan sonra yavaş yavaş yaprakları içine koyuyoruz ve 2 yada 3 dakika kaynatıp yaprakların yumuşamasını sağlıyoruz.
- Yalnız daima denetim etmeliyiz az kaynarsa sert olur sarılmaz, çok pişerse yırtılır içi dökülür.
- Süzgeç yardımıyla süzüp soğumaya bırakıyoruz. Şayet biraz fazla kaynadıysa yaprakları soğuk suyla şoklama yapabilirsiniz.
- Kurtarılabilir durumdaysa yapraklar biraz daha sertleşir çabucak yırtılması engellenir.
- İç harcın hazırlanışı:.Öncelik le soğanları küçük küçük doğramalıyız.
- Gerisinden domatesleri rendeden geçiriyoruz.
- Tavaya bir ölçü yağ döküp soğanları 1 dakika kavurup gerisinden kıymaları ekliyoruz.
- Kıymalar pisince üzerine salçayı ekleyip 1 dakika karıştırıyoruz.
- Domatesleri ekliyoruz.
- Biraz suyunu çekince pirinçleri ve köftelik ince bulgurumuzu ekliyoruz.
- Biraz karıştırıp baharatları ve tuzu ekliyoruz.
- Ve soğumaya bırakıyoruz.
- Pişirme.Tencereyi doldurduktan sonra üzerine limonları dizip kalan zeytinyağı nı üzerinde gezdiriyoruz.
- 2 şu bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
- En son tenceremize uygun bir tabağı üzerine koyup kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.