iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı ve Peynirli Pideler Tarifi İçin Malzemeler Kıymalı İç harç için:
*2 adet soğan
*1 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 el maydanoz
*5 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*500 gram orta yağlı kıyma
*50 gram tereyağı
*50 ml zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*Karabiber, kırmızı biber, tuz
Peynirli iç harç için:
*2 adet yumurta
*Aldığı kadar beyaz peynir
*maydanoz
Hamuru için:
*1 adet yumurta
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 bardak ılık su
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*600 gram un
Kıymalı ve Peynirli Pideler Tarifi Yapılışı İç harcını hazırlamak için ilk önce tereyağını ve zeytinyağını tavada eritiyoruz, ardından soğanları ince ince doğrayıp tavaya ilave ederek soğanları kavuruyoruz Soğanları kavurduktan sonra kıymamızı da tavaya koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz Daha sonra biberleri salçamızı (biber salçası veya domates salçası) karabiber, kırmızı biber ve tuzumuzu da ilave edip yaklaşık 12 dakika hepsini iyice kavurmaya devam ediyoruz En son küp küp doğranan domatesleri ve maydanozu koyup hepsini tekrar 12 dakika kadar karıştırıyoruz Sonra iç harcımızı biraz soğumaya bırakıyoruz
Peynirli iç harcını hazırlamak için yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz içine beyaz peynir ve maydanoz koyup hepsini karıştırıyoruz
Hamuru hazırlamak için ilk önce yumurtayı kırıyoruz ardından zeytinyağı, yoğurt , ılık su, kuru maya, şeker ve biraz tuzu ilave ederek hepsini karıştırıyoruz En son unumuzu ekleyip elimizle hamuru yoğurmaya başlıyoruz yaklaşık 12 çay bardağı daha ılık su ilave ediyoruz ve gerekirse biraz daha un ilave ediyoruz Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir şey ile kapatıp yaklaşık yarım saat kabarması için dinlendirmeye bırakıyoruz
Pidenin yapımı:
Masa üzerine un serperek hamur alınır Eşit olarak parçalara ayrılır Hamur bezeleri merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açılır Orta kısmına iç harcından konulur Hamurun kenarları malzemenin üzerine katlanır Uç kısımları birleştirilerek pide şekli verilir Önceden Isıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir Afiyet olsun
*2 adet soğan
*1 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 el maydanoz
*5 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*500 gram orta yağlı kıyma
*50 gram tereyağı
*50 ml zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*Karabiber, kırmızı biber, tuz
Peynirli iç harç için:
*2 adet yumurta
*Aldığı kadar beyaz peynir
*maydanoz
Hamuru için:
*1 adet yumurta
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 bardak ılık su
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*600 gram un
Kıymalı ve Peynirli Pideler Tarifi Yapılışı İç harcını hazırlamak için ilk önce tereyağını ve zeytinyağını tavada eritiyoruz, ardından soğanları ince ince doğrayıp tavaya ilave ederek soğanları kavuruyoruz Soğanları kavurduktan sonra kıymamızı da tavaya koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz Daha sonra biberleri salçamızı (biber salçası veya domates salçası) karabiber, kırmızı biber ve tuzumuzu da ilave edip yaklaşık 12 dakika hepsini iyice kavurmaya devam ediyoruz En son küp küp doğranan domatesleri ve maydanozu koyup hepsini tekrar 12 dakika kadar karıştırıyoruz Sonra iç harcımızı biraz soğumaya bırakıyoruz
Peynirli iç harcını hazırlamak için yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz içine beyaz peynir ve maydanoz koyup hepsini karıştırıyoruz
Hamuru hazırlamak için ilk önce yumurtayı kırıyoruz ardından zeytinyağı, yoğurt , ılık su, kuru maya, şeker ve biraz tuzu ilave ederek hepsini karıştırıyoruz En son unumuzu ekleyip elimizle hamuru yoğurmaya başlıyoruz yaklaşık 12 çay bardağı daha ılık su ilave ediyoruz ve gerekirse biraz daha un ilave ediyoruz Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir şey ile kapatıp yaklaşık yarım saat kabarması için dinlendirmeye bırakıyoruz
Pidenin yapımı:
Masa üzerine un serperek hamur alınır Eşit olarak parçalara ayrılır Hamur bezeleri merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açılır Orta kısmına iç harcından konulur Hamurun kenarları malzemenin üzerine katlanır Uç kısımları birleştirilerek pide şekli verilir Önceden Isıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.