Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Tuz (ben göz kararı ekledim)
- Aldığı kadar un
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kıymalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzu yapıyoruz;Ilık süt, su, şeker ve mayayı bur kaba alalım bir süre bekleyelim (maya çözüleni kadar)
- Sırasıyla sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip karıştıralım ve tuz ekleyelim.
- En son unumuzu yavaş yavaş ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ve üzerini sıkıça kapatıp 1. 5 saat mayalanması için bekleyelim.
- Mayalandıktan sonra fırınımızı 50 derece alt üst açalım.
- Poğaçaları doldurup istediğimiz biçimi verip tepsimize dizelim ve 50 derecede fırında 15 dk tepsi mayası yapalım sonra 185 derece de açıp 20 dk üzeri kızarana karar pişirelim.
- Fırından çıkartıp üzerine pak bir bez örtelim kendi sıcağında yumuşacık olacak poğaçamız.İçerisine istediğinizi koyabilirsiniz.Kaşar peynir.Lor peynir.Kıyma.Zeytin.Pastırma vb. Ben kıymayla yaptım”.
- İsterseniz pişirdikten sonra buzluğa kaldırıp istediğiniz vakit tekrar fırınlayabilirsiniz birebir yumuşaklığı alacaktır”???? afiyet olsun????.