Kıymalı Krep Tanımı İçin Gereçler
Krep için :
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Tuz
- 2 adet büyük kuru soğan
- 200 gram kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates rendesi yahut
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- İstediğiniz baharatlar olabilir
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (1 adet krep için)
Kıymalı Krep Tanımı Yapılışı
- Yumurtayı çırpalım.
- Süt, su, kabartma tozu, tuz, aldığı kadar un ekleyelim.
- Akışkan cıvık bir hamur elde edelim.
- İç harcı için kuru soğanı piyazlık ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
- Akabinde kıyma ekleyip kavurmaya devam edelim.
- İnce kıyılmış yeşil biberi de kavuralım domates rendesi ekleyelim.
- Tuz ve baharatlarını ek edelim.
- Domates rendesi de kavrulduktan sonra.
- 1 büyük çay bardağı su ekleyelim. (iç harcının yumuşacık hoş pişmesi gerekir).
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Krep harcından bir kepçe yanmaz yapışmaz tavaya dökelim.
- Tavayı iki tarafa sallayarak yayılmasını sağlayalım (akışkan olduğu için aslında yayılacaktır ).
- Kızartırken krep in ön kısmına istediğiniz oranda sıvı yağ gezdirelim.
- Önlü gerili kızartalım.
- Krep in ortasına 1. 5 -2 yemek kaşığı kıymalı harç alalım.
- Uzun rulo saralım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.