
Kıymalı Köy Biberi Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan (Orta boy)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 litre su
- 3. yemek kaşığı
- Domates salçası
- Yarım çay bardağı
- Zeytin yağı (Sıvı yağda olabilir)
- Tuz
- (Bu benim tercihim siz sosunu daha az sulu yada salçalı hazırlayabilirsiniz)
Kıymalı Köy Biberi Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymalı harcı hazırlıyoruz. Derin bir kaba doğranmış soğanları üzerine kıyma ve bulguruda ekliyoruz sonra tüm baharatlarla beraber yoğuruyoruz.
- Daha sonra temizlediğimiz ayıklayıp, yıkadığımız köy biberlerini hazırladığımız kıymalı harçla doldurup, uygun bir tencereye diziyoruz.
- Ardından sosumuzu hazırlıyoruz.
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Salçamızı kavurup sonrada suyunu yavaş yavaş ilave ediyoruz.
- Kaynayan sosumuzu dolmaların üzerine döküp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz. ❣❣.