Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Karnabaharın üzerine:
- Sarımsaklı yoğurt
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük kırmızıbiber
- 1 çay bardağı domates sosu ya da kabuğu soyulmuş, rendelenmiş 1 domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çiçeklerine ayrılan karnabahar, tuzlu suda haşlanır, yumuşayınca süzülür ve tavaya alınır.
- Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilir, 5-6 dakika kavrulur. Karnabaharın dağılmaması için çok fazla karıştırılmaz.
- Kıymalı harç için; tencereye alınan kıyma yağda kavrulur, küp doğranan soğan, daha sonra da kırmızıbiber eklenir.
- Soğan ve kırmızıbiber iyice piştikten sonra domates sosu, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir.
- 1 çay bardağı sıcak suyla pişmeye bırakılır.
- Tabağa alınan karnabaharın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt gezdirilir, en üste de pişen kıymalı sostan dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.