Kıymalı Karalahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 2 bağ karalahana
- 150 gram kıyma
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 büyük kuru soğan
- 1 kısım taze sarımsak(2 diş olağan de olur)
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam taze nane
- 1 çay bardağı domates sosu(olmasa da olur ben yazdan yapılandan kullandım)
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber
- Tuz, zeytinyağı
- Yanına
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Kıymalı Karalahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Karalahanamızı kaynayan suya atıp 5 dk kadar haşlıyoruz.
- İçi için soğan ve yeşillikleri ince ince kıyıp baharatlar pirinç ve kıyamayla karıştırıyoruz.
- Karalahananın damarlı kısımlarını alıp sarıyoruz.
- Üzerine salçalı su gezdirip evvel kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 -50 dk pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.