Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 orta uzunluk soğan
- Yarım kg kıyma
- 3 adet kapya biber
- 7 adet yeşil/çarliston biber
- İsteğe bağlı baharatlar (kimyon, karabiber, kekik, nane, pul biber)
- Tuz
- Sıvı yağ
- 4 adet yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Çörek otu ve susam (üzeri için)
Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberler sıvı yağda kavrulur.
- Soğan eklenir ve uygunca kavrulur.
- Kıyma yavaş yavaş eklenerek kavrulur.
- Tuz ve baharatlar eklenip kapatılır.
- Bir yufka 4 üçgen kesime bölünerek hazırlanan harçtan yufkanın geniş kısmına konur ve içe gerçek rulo yapılır.
- Kendi etrafında sarılarak gül böreği üzere biçim verilir.
- 4 yufkadan toplam 16 adet börek için tıpkı süreç yapılır.
- Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülerek çörek otu ve susam ek edilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun????.
Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.