teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Bakla (Arap Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet domates
- Yarım kilo bakla isteğe bağlı 1 kilo da olabilir
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı tavuk kıyma
- Biraz sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 1 ader limon
- Kaynamış su
- Yemeğin yanına servis maksatlı yoğurt
Kıymalı Bakla (Arap Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklayı 10 dk haşlıyoruz ,haşlandıktan sonra süzüp bekletiyoruz.
- Yağ,kıyma,domates,sarımsağı kavuruyoruz 5 dk.
- Haşladığımız baklayı kavrulan gereçlerle birleştirip 5 dk birlikte kavuruyoruz.
- Tuzunu ekledikten sonra üstü geçecek formda kaynamış suyumuzu döküp pişmeye bırakıyoruz.
- Servis ederken yoğurtla tüketilmesi yemeği daha lezzetli kılar.
Kıymalı Bakla (Arap Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı