
Kıymalı Bakla Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo taze bakla
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kiyma
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar sıcak su
- Dereotu
Kıymalı Bakla Yemeği Tanımı Yapılışı
- Tenceremizde soğanımızı ve sarımsağımızı sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavrulmuş kıymamı ek ediyorum onunlada kavuruyorum.
- Salçasını koyup 1-2 dakika çevirip yıkayıp doğradığımız baklaları atıyoruz, ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine yeteri ölçüde sıcak su ekliyoruz ben çok sulu sevmiyorum. 1 çay bardağı anca koydum sıcak su.
- Tuzunu, karabiberini koyarak pişiriyoruz.
- Servis ederken üzerine dereotu ek ediyorum afiyet olsun.