Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular

Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
kiyir-kiyir-susamli-lokmalik-tuzlular.jpg

Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)
Bulamak için;
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase kavrulmuş susam

Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Bulamak için bir kasede su ile pekmezi karıştırıyoruz.
  4. Diğer bir kaseyede susamı koyuyoruz.
  5. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp yuvarlayarak,önce pekmezli suya batırıp üst kısımlarını da susama batırıp tepsiye diziyoruz.
  6. Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt