
Kıyır Kıyır Narlı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram soğuk tereyağ/margarin
- 3 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
- 2 su bardağı nar
- 1 su bardağı nar suyu
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
Kıyır Kıyır Narlı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğuk tereyağ ve unu bir kaba alın ve elinizle un gibi oluncaya kadar ufalayın (robot kullanırsanız daha rahat yapılır).
- Pudra şekerini, vanilyayı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Unlu karışımın ortasına yumurta, sirke ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
- Hamur dinlenirken iç dolgusunu hazırlayalım, bütün malzemeleri küçük tencereye koyup kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Koyu bir muhallebi kıvamında olacak.
- Pişen iç dolguyu soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamurunuzun 1/3 ni tartın üzerine kafes yapmak üzere ayırın.
- Diğer büyük parçayı merdaneyle kalıba göre açın ( 22-26 cm ).
- Açtığınız hamuru yağlanmış kalıba kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
- İyice soğumuş narlı iç dolguyu hamurun üzerine yayın.
- Diğer ayırdığınız parçayı merdaneyle açıp 1 parmak genişliğinde kesin ve narlı dolgunun üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°c de 35-40 dakika üzeri ve kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Pişen turtanız oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun ????????.