Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Kıyır Kalburabastı

Kıyır Kıyır Kalburabastı
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karbonat (Aktifleştirmek için birkaç damla limon)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar kontrollü)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon
İç harcı için;
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetimizi hazırlayıp kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Akabinde soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk olacak.
  2. Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonat hariç tüm materyalleri karıştırarak güzelce yoğuruyoruz. Karbonatı limon ile etkinleştirip ekliyoruz.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Desen alması için; kalburabastıda kullanılan silikon kalıpları kullanabilirsiniz yoksa bir rende yada kevgir de de emsal manzaraları elde edebilirsiniz.
  5. Kalıp üzerinde yuvarlak hamurları açarak ortasına cevizli harcı koyup iki yanlarından kapatıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra çabucak soğuk şerbetimizi döküyoruz. Güzelce çekmesi için kaşık yardımı ile şerbeti güzelce yediriyoruz.
  8. Birkaç saat dinlendikten sonra tatlınızı tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ???? secilinn_mutfagi.
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 2 tane yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt yahut süt125 gram tereyağı yahut margarin1 çay bardağı irmik4 su bardağı un1 çay kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbetli için; 2,5 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Zeytin Yağlı Az Materyalli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller 1 tane yumurta1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı yoğurt1 yemek kaşığı toz şeker2 çay bardağı irmik2 su bardağı + 1 yemek kaşığı unİsteğe bağlı ceviz,fındık vb1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çimdik tuz Şerbet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat5,5 su bardağı un Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker3 su bardağı suÇeyrek limon suyu İçi için ; İri kıyım ceviz yahut fındık Katı Yağsız Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
195
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon Hamuru için; 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 paket vanilya1 yumurta5 yemek kaşığı dolu dolu irmik1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gr tereyağ (oda ısısında)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı irmik1.5 çay kaşığı karbonat3.5 su bardağı un Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3.5 su bardağı su İçine koymak için; Ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt