teknolojiuzmani
FD Üye
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 3.5 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Ceviz içi
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini yapın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
- Şerbeti soğumaya bırakın.
- Hamur için tüm materyalleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp rendenin üzerinde form verin.
- Kalıbınız varsa onun üzerinde hal verin.
- İçine bol ceviz koyun. Ben cevizleri parçalamadan koydum.
- Tatlıları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk güzelce kızarana kadar pişirin.
- Pişirme kısmı değerli. Güzelce kızarsın ki hamur olmasın.
- Fırından çıkan tatlıların birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbet ile buluşturun.
- 2-3 saat şerbetin içinde durup şerbeti güzelce çekmesini sağlayın.
- Arada tatlıları karşıt çevirinki şerbet tatlının üzerinede değsin.
- Tatlı şerbetini çekince servis edin. Afiyet olsun.
Kalburabastı (Tam Ölçülü Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.