iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Kavanozda Patlıcan Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo patlıcan
*3 kilo kırmızı salçalık biber
*6 baş sarımsak
*1 demet maydanoz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı sirke
*Bir kaç tane acı biber
*Tuz
Kışlık Kavanozda Patlıcan Ezmesi Tarifi Yapılışı Patlıcanları ocakta patlatalım biberleri de fırında patlatalım, pişenleri alıp poşete koyalım ,ağzını kapatalım ,10 dakika sonra patlıcanları soyalım biberleri de soyup çekirdeklerini çıkaralım küp küp doğrayıp geniş bir kaba koyalım, üzerine maydanozu ve sarımsakları doğrayalım ,acı biberleri de doğrayalım, sıvı yağını sirkesini ve tuzunu da koyalım, karıştıralım kavanozlara dolduralım ,ağzını sıkıca kapatalım kavanozları ters çevirip büyük tencereye dizelim, soğuk su dolduralım, ocağın altını yakalım yarım saat kaynatalım sonra çıkarıp üstünü örtelim, bir gün dursun ertesi gün kavanozları çevirip serin yerde muhafaza edelim, eğer kavanozları kaynatmak istemezseniz dolapta da saklayabilirsiniz, ben güvenli olsun diye kaynatıyorum, lezzeti çok güzel yapmanızı tavsiye ederim,şimdiden afiyet olsun NOT; *Ocağın yanan kısmın altına aliminyum folyo açarsanız hem ocağınız kirlenmez hemde yanmaz
*3 kilo patlıcan
*3 kilo kırmızı salçalık biber
*6 baş sarımsak
*1 demet maydanoz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı sirke
*Bir kaç tane acı biber
*Tuz
Kışlık Kavanozda Patlıcan Ezmesi Tarifi Yapılışı Patlıcanları ocakta patlatalım biberleri de fırında patlatalım, pişenleri alıp poşete koyalım ,ağzını kapatalım ,10 dakika sonra patlıcanları soyalım biberleri de soyup çekirdeklerini çıkaralım küp küp doğrayıp geniş bir kaba koyalım, üzerine maydanozu ve sarımsakları doğrayalım ,acı biberleri de doğrayalım, sıvı yağını sirkesini ve tuzunu da koyalım, karıştıralım kavanozlara dolduralım ,ağzını sıkıca kapatalım kavanozları ters çevirip büyük tencereye dizelim, soğuk su dolduralım, ocağın altını yakalım yarım saat kaynatalım sonra çıkarıp üstünü örtelim, bir gün dursun ertesi gün kavanozları çevirip serin yerde muhafaza edelim, eğer kavanozları kaynatmak istemezseniz dolapta da saklayabilirsiniz, ben güvenli olsun diye kaynatıyorum, lezzeti çok güzel yapmanızı tavsiye ederim,şimdiden afiyet olsun NOT; *Ocağın yanan kısmın altına aliminyum folyo açarsanız hem ocağınız kirlenmez hemde yanmaz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.