Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 4 diş sarımsak
- Marul kaç tane istiyosanız ben 4 yaprak kullandım
- Yarım demet maydanoz
- 5 adet yeşil soğan
- 1 adet kuru soğan
- Kimyon
- Tuz
- 1 adet limon suyu
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi.
- 2 yemek kaşığı sumak (Sıcak suya koyun tadını versin suyunu kullanacaz)
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu Ben ekşi severim siz ayarlayın kendinize nazaran
- Pul biber
- Karabiber
- Nane yaş yada kuru farketmez
Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgurun üstüne salçaları koyun karıştırın.
- 2 su bardağı sıcak suyu üstüne dökün kapak kapatın şişsin.
- Yeşillikleri inceden doğrayın tüm malzemeyi.
- Sumağı sıcak suyla ıslaktık yalnızca suyunu kullanın.
- Limon tuzunuza sıcak suyla eritin.
- Baharatı yeşillikleri herşeyini karıştırın. 1 leğen çıkıyor. Fotoğrafta var yani 9- 10 ortası kase çıkar.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.