iltasyazilim
FD Üye
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*4 çay bardağı ince bulgur (kişi başı 1 çay bardağı)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 soğan
*Maydanoz
*Nane
*Fesleğen
*Limon
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Bulguru ıslatmak için kaynar su
Kısır Tarifi Yapılışı İnce bulgur derin bir kapta üstünü hafif geçecek kadar kaynar suyla ıslatılır üstü kapatılır Bir tavaya bir çay bardağı kadar yağ konur içine doğranmış soğan atılır Soğan biraz pişince salçalar atılır, iyice karıştırılır Karışıma nane, fesleğen (tazesi olmadığı için ben bunların kurusunu attım), kimyon, karabiber, tuz atılır iyice karıştırılır Altını kapattığımız karışımın üzerine maydanozda eklenir Yağlı, salçalı karışım ıslattığımız bulgura eklenir iyice karıştırılır Yarım limon sıkılır İsteğe göre birazda nar ekşisi katılır Marul, domates ve salatalıkla servis edilir Afiyet olsun
*4 çay bardağı ince bulgur (kişi başı 1 çay bardağı)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 soğan
*Maydanoz
*Nane
*Fesleğen
*Limon
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Bulguru ıslatmak için kaynar su
Kısır Tarifi Yapılışı İnce bulgur derin bir kapta üstünü hafif geçecek kadar kaynar suyla ıslatılır üstü kapatılır Bir tavaya bir çay bardağı kadar yağ konur içine doğranmış soğan atılır Soğan biraz pişince salçalar atılır, iyice karıştırılır Karışıma nane, fesleğen (tazesi olmadığı için ben bunların kurusunu attım), kimyon, karabiber, tuz atılır iyice karıştırılır Altını kapattığımız karışımın üzerine maydanozda eklenir Yağlı, salçalı karışım ıslattığımız bulgura eklenir iyice karıştırılır Yarım limon sıkılır İsteğe göre birazda nar ekşisi katılır Marul, domates ve salatalıkla servis edilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.