Kışa Özel Tarçınlı Un Kurabiyesi (4 Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
Kışa Özel Tarçınlı Un Kurabiyesi (4 Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta sıvı yağ, tarçın ve pudra şekeri eklenip karıştırılır.
- Üzerine kontrollü şekilde un eklenir.
- Her zaman 1, 5 su bardağı un kullanıyorum ne eksik ne de fazla tam ayarında oluyor.
- Yoğurduğumuz hamura minik minik yuvarlak şekil veriyoruz fındık boyutunda diyebilirim, un kurabiyesi olduğu için diğer poğaça veyahut diğer hamurlardaki bir hamur olmadığından sünmüyor hamurumuz, o yüzden nazikçe bu işlemi yapıyoruz.
- İçinde kabartma tozu olmamasına rağmen pişince çok olmamakla birlikte kabarıp yayılıyor o sebeble şeklin ölçüsüne dikkat edelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kibarca dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10-15 dakika pişirelim(ben tam 15 dakika pişirdim).
- Birinci püf nokta diğer kurabiyelerdeki gibi üstü kızarana kadar pişirmeyeceğiz.
- İkinci püf noktası ise soğuyana kadar tepsiden alamayacağız ve dinlendireceğiz, sıcağıyla alırsak dağılır.
- Bir kasede karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçını servis anında yiyeceğimiz kurabiyelerimizin üzerine serpip, servis edelim.
- Fırından aldığımız un kurabiyelerimiz yumuşak olacak ilk etapta korkmayın, ikinci püf nokta burada devreye giriyor, dinlenen kurabiyelerimiz sertleşecek ve dinlenip kıvamlarını bulacak. Yapacaklara kolaylıklar dilerim, yiyenlere şifa olsun inşallah. ????????????????????????.