Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışa Özel Tarçınlı Un Kurabiyesi (4 Malzemeli)

Kışa Özel Tarçınlı Un Kurabiyesi (4 Malzemeli)
0
32

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
kisa-ozel-tarcinli-un-kurabiyesi-4-malzemeli.jpg

Kışa Özel Tarçınlı Un Kurabiyesi (4 Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

• 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine (İsterseniz)
  • 1 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın

Kışa Özel Tarçınlı Un Kurabiyesi (4 Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kapta sıvı yağ, tarçın ve pudra şekeri eklenip karıştırılır.
  2. Üzerine kontrollü şekilde un eklenir.
  3. Her zaman 1, 5 su bardağı un kullanıyorum ne eksik ne de fazla tam ayarında oluyor.
  4. Yoğurduğumuz hamura minik minik yuvarlak şekil veriyoruz fındık boyutunda diyebilirim, un kurabiyesi olduğu için diğer poğaça veyahut diğer hamurlardaki bir hamur olmadığından sünmüyor hamurumuz, o yüzden nazikçe bu işlemi yapıyoruz.
  5. İçinde kabartma tozu olmamasına rağmen pişince çok olmamakla birlikte kabarıp yayılıyor o sebeble şeklin ölçüsüne dikkat edelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kibarca dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10-15 dakika pişirelim(ben tam 15 dakika pişirdim).
  8. Birinci püf nokta diğer kurabiyelerdeki gibi üstü kızarana kadar pişirmeyeceğiz.
  9. İkinci püf noktası ise soğuyana kadar tepsiden alamayacağız ve dinlendireceğiz, sıcağıyla alırsak dağılır.
  10. Bir kasede karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçını servis anında yiyeceğimiz kurabiyelerimizin üzerine serpip, servis edelim.
  11. Fırından aldığımız un kurabiyelerimiz yumuşak olacak ilk etapta korkmayın, ikinci püf nokta burada devreye giriyor, dinlenen kurabiyelerimiz sertleşecek ve dinlenip kıvamlarını bulacak. Yapacaklara kolaylıklar dilerim, yiyenlere şifa olsun inşallah. ????????????????‍????????.
Kışa Özel Tarçınlı Un Kurabiyesi (4 Malzemeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt