
Kış Zerzevatları Orta Soğuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 bütün karnabaharın yarısı
- 1 bütün brokolinin yarısı
- 2 adet havuç
- Sıcak su
- 5 kaşık zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Kış Zerzevatları Orta Soğuk Tanımı Yapılışı
- Karnabahar ve brokoli güzelce yıkanır sert ve kalın sap kısımları kesilir çok küçültmeyecek biçimde modüllere bölünür.
- Havuçlar yuvarlak biçimde orta kalınlıkta kesilir.
- Sebzeler kaynayan sıcak suda 10-15 dakika haşlanır.
- Çatal yahut bıçak rahat bi formda içine batıyorsa süzgece alınır.
- Suyu süzülüp soğuyan sebzeler biraz daha küçültülebilir.
- Zeytinyağı sarımsak tuz limon suyu ve nar ekşisi ile karıştırılıp servis tabağına alınır. Et yemeklerinin yanına çok yakışır.
- Orta soğuk olarak tüm menülerinizde kullanabilirsiniz. Diyet yemek olarak da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun
.