Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırmızı etin besin değerleri

Kırmızı etin besin değerleri
0
152

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
AL ETİN BESİN PAHALARI: Al et, yüksek kalitede hayvansal protein içermektedir. Başkaca fosfor, demir, çinko, magnezyum minerallerinin yanında B12, B6, B1 ve A vitaminleri tarafından zengindir; lakin al et C ve E vitaminini içermez. Bu nedenle etin kesinlikle sebzelerle birlikte pişirilmesi yahut yanına C vitamininden güçlü zerzevat yemeği yahut çiğ yeşil yapraklı salata eklenmesi nispeten değerlidir. Bu prosedür hem besin çeşitliliği sağlar hem de sebzelerde bulunan C vitamini sayesinde al etin içerdiği demirin emilimini artırır.Izgara yahut haşlama etin yanında bol yeşil ve limon soslu, salata yahut yalnızca etli zerzevat yemeği sahih seçenek olacaktır.

Dana, koyun, kuzu etlerinin 100 gramında ortalama 250-300 kalori arasında güç bulunmaktadır. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri yüksektir. Görünür yağlar ayrılsa dahi al etin ortalama yağ içeriği %20’dir.

SAKATAT TÜKETİRKEN DİKKAT EDİN: Münhasıran bayram periyotlarında sakatat tüketimi artıyor. Kalp damar hastalarının, kolesterolü yüksek olan bireylerin sakatat tüketirken çok dikkatli olması gerekiyor. Örneğin dana etinin yaklaşık 100 gramında 90 mg kolesterol bulunurken, dana karaciğerinin 100 gramında 300 mg kolesterol bulunuyor. Kolesterol ölçüsü ortalama 3 kat arttığı için tüketim ölçüsünü düşürmek gerekiyor.

PİŞİRME SISTEMI DEĞERLI:Kurban etlerini pişirirken tercih ettiğimiz pişirme sistemine de dikkat etmemiz gerekiyor.Etler kesinlikle yavaş ve düşük ısıda pişirilmelidir. Birinci kesim günü et sertliği besbelli olacağından pişirme ve sindirim sıkıntıları yaşama riski epey yüksektir. Mide ve sindirim sorunu olan bireylerin mümkünse eti bir gün sonra tüketmeleri epeyce değerlidir. Kavurma, kızartma üzere yağlı etlerden uzak durulmalı etlerin görünür yağları kesinlikle ayıklanmalı, ayıklansa bile al etin doymuş yağ ve kolesterol içeriğin yüksek, ortalama yağ içeriğinin yüzde 20 olduğu unutulmamalıdır.

Topluluk olarak kızartma ve kavurmaları seviyoruz. Lakin bol yağ ile hazırlanan bu sistem alınan kalorileri de artırıyor. Sağlıklı pişirme yolu olarak, haşlama, ızgara ve fırında pişirme metotlarını öneriyoruz.

 

Similar threads

Kahvaltıda makul ölçüde peynir, zeytin, tam buğday unundan yahut çavdarlı ekmek yanında C vitamininden güçlü olan domates, sivribiber, maydanoz tüketilmelidir. Kurban bayramında sofrada illaki al et olacaktır ancak kıymetli olan etin nasıl yapıldığı. Kavurma yahut kızartma metoduyla pişirilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun insan beslenmesi her periyotta tüm devletlerin kıymetle üzerinde durduğu bir mevzudur. Hayvansal protein bakımından güçlü olan et, süt ve yumurta üzere besinler bireylerin sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için gerekli olan esansiyel (insan vücudunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Kurban bayramı, sevdiklerimizle hoş anlar paylaşmak için bir fırsattır ve biz en hoş anlarımızı varlıklı sofralar etrafında birleştirmek isteriz. Lakin bu varlıklı sofralar, günün ahir hazımsızlık, mide yanması üzere şikayetleri de beraberinde getirir. Tahlili ekseriyetle bir şişe sodayla, maden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı periyodunda mahsusen kalp damar marazları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek illetleri üzere kronik illeti olan bireyler ile yaşlı ve evlat üzere yüksek risk öbeğinde olan bireylerin et tüketirken daha dikkatli olması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Kurban eti ne hengam, nasıl tüketilmeli? Bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarımız değişİyor bu nedenle sık sık ve azar azar beslenmek sahih olacaktır. Tedbir alınmaması halinde hazımsızlık, bulantı, kabızlık, mide ağrısı, kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyon üzere sıhhat sıkıntıları ortaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt