
Kiren Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin yada tereyağı
- 3 adet yumurta (1’in sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (Undan una değişebiliyor ele yapışmayan hamur olacak)
- Yarım su bardağı ceviz içi
Kiren Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çocukluğumun kurabiyesi
- Birinci evvel kiren marmelatının içine damak tadınıza nazaran toz şeker ekleyelim,daha sonra cevizi de ek edip karıştıralım beklesin.
- Margarin sıvı yağ ve şekeri güzelce yoğuralım,kalan gereçleri de ekleyip yumuşak hamur elde edelim.
- Hamuru 3 e bölelim.
- Merdane yardımıyla istediğiniz halde açıp yarısına marmelat sürelim.
- Üzerine yarı hamuru kapatalım tepsiye koyalım.
- Tıpkı süreci hamur bitene kadar tekrar edelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.