Gluten içermeyen yulaf, bedenimiz için epeyce değerli vitamin, mineral, lif ve antioksidanları barındırır. Bu özellikleri ve uzun mühlet tok tutması sebebiyle de diyet yaparken en çok tercih edilen besinlerden biridir. Bu kadar yararlı bir besinin tatlı ve tuzlu halleriyle inanılmaz lezzetli tanımlarını sizler için yazdık. Kilo verirken damak zevkinizden vazgeçmeyin! Bu lezzetli ve sağlıklı yulaf kaselerini kesinlikle denemelisiniz.
1. Fıstık Ezmeli Yulaf Kasesi
Malzemeler:
3.5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı uz
Bir tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı yulaf
2 su bardağı elma püresi ( 2 adet kâfi olacaktır)
Çeyrek su bardağı akçaağaç şurubu yahut bal
Çeyrek su bardağı fıstık ezmesi
1-2 adet dilimlenmiş elma
Çeyrek su bardağı kabaca doğranmış ceviz
Üzerine gezdirmek için ekstra fıstık ezmesi
1- Küçük bir tencereye suyu, tarçını ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
2- Kaynamaya başlayınca üzerine yulafı ekleyin ve ocağın altını kısın. Sık sık karıştırarak 10 dk pişirin.
3- Elma püresi, fıstık ezmesi ve akçaağaç şurubunu ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
4- Ocağın altını kapatın ve yulafı 5 dk dinlendirin.
5- Daha sonra kasenize alın ve üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
Bu tarif 373 kcal
2. Bol Meyveli Yulaf Kasesi
Malzemeler:
1 su bardağı yulaf
Çeyrek su bardağı hindistan cevizi sütü
Bal
1 muz
Yarım mango ( soyulmuş ve ince dilimlenmiş )
1 kivi ( soyulmuş ve dilimlenmiş )
Yarım su bardağı ( küçük doğranmış ananas )
1 yemek kaşığı hindistan cevizi gevreği
2 yemek kaşığı ahududu
İsteğe bağlı: Garnitür için nane dalları
1- Tercihe nazaran yulafı pişirebilir ya da pişirmeden kullanabilirsiniz.
2- Hindistan cevizi sütü ve balı karıştırın.
3. Yulaf ezmesini kasenize alın ve sütü üzerine dökün.
4. Kasenizin üzerine meyvelerinizi yerleştirip hindistan cevizi gevreğini serpin.
5. Son olarak nane yapraklarını ekleyin.
Bu tarif 348 kcal
3. Böğürtlenli Yulaf Kasesi
Malzemeler
250 ml süt
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ince öğütülmüş )
Bir avuç böğürtlen
4-5 adet ceviz
1 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı chia tohumu
1 tatlı kaşığı bal
1. Yulafı ve sütü bir tencereye alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin.
2. Pişirdiğiniz yulafı bir kaseye alın ve soğumaya bırakın.
3. Soğuduktan sonra başka gereçleri ekleyin ve balı üzerinde gezdirin.
Tarifimiz hazır afiyet olsun.
Bu tanım yaklaşık 350 kcal
4. Elma ve Tarçınlı Yulaf Kasesi
Malzemeler
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığından biraz az bal
1. Elmaların birini rendeleyin başkasını de üzerine koymak için dilediğiniz biçimde dilimleyin.
2. Rendelediğiniz elmanızı tarçınla birlikte bir tavada pişirin.
3. Daha sonra üzerine sütü ve yulafınızı da ekleyip katılaşana kadar pişirin.
4. Ocağın altını kapatın ve karışımı kasenize alıp üzerine bal gezdirin.
5. Son olarak dilimlediğiniz elmaları, yoğurdu ve dilerseniz kuruyemişlerinizi ekleyin.
Afiyet olsun.
Bu tanım yaklaşık 350 kcal
5. Kakaolu ve Fıstık Ezmeli Yulaf Kasesi
Malzemeler
3 yemek kaşığı yulaf ( ince öğütülmüş )
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı bal
Dilediğiniz kuru yahut yaş meyveler
Fıstık ezmesi
Toz hindistan cevizi, fındık, fıstık
1. Yulaf, süt ve kakaoyu bir tencereye alın ve yulaflar yumuşayana kadar pişirin.
2. Altını kapatım soğuttuktan sonra kaseye alın.
3. Üzerine fıstık ezmesini gezdirin ve dilediğiniz üzere süsleyin.
Bu tanım yaklaşık 300 kcal
6. Karamelize Muzlu ve Çikolatalı Yulaf Kasesi
Malzemeler:
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 adet muz ( ezilmiş )
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı bal
Dilimlenmiş yarım muz
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı bitter çikolata parçaları
Ek olarak üzerini süslemek için: chia tohumu, findik yahut ceviz
1. Küçük bir tencereye süt, yulaf, muz püresi ve kakaoyu ekleyip yulaf katılaşıncaya kadar pişirin.
2. Yulafınız pişerken, bir tavaya hindistan cevizi yağınızı dökün ve doğradığınız muzları ekleyip karamelize olana kadar soteleyin.
3. Pişen yulafınızı ve muzlarınızı bir kaseye alın ve üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
Bu tanım yaklaşık 410 kcal
7. Yaban Mersinli Yulaf Kasesi
Malzemeler:
2 su bardağı yulaf
1 muz
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı su
Yarım su bardağı yaban mersini
1 yemek kaşığı limon suyu
1. Bir tencereye yulaf, muz püresi, süt ve tarçını ekleyin. Karıştırarak yulaflar katışalana kadar pişirin.
2. Öbür bir tencereye yaban mersinlerinin yarısını, su ve limon suyunu ekleyin. Yaban mersinlerini ezerek pişirin.
3. Karışım yoğunlaşınca kalan yaban mersinlerini de üzerine ekleyip ocağın altını kapatın.
4. Yulafları servis kasenize alıp üzerine pişirdiğiniz yaban mersini kompostosunu ekleyin.
Tarifimiz hazır afiyet olsun.
Bu tanım yaklaşık 300 kcal
8. İncir ve Yoğurtlu Yulaf Kasesi
Malzemeler
2 su bardağı yulaf
Yarım çay bardağı badem
3 adet hurma
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı yoğurt
Hindistan cevizi ya da hindistan cevizi gevreği
2-3 adet taze incir
Keten tohumu
1. Bir tavada badem ve yulafınızı kavurun. (yulaflar kahverengileşinceye kadar)
2. Rondo yardımıyla yulafı, bademi, 2 adet inciri, hurma ve tarçını büsbütün bütünleşene kadar karıştırın.
3. Karışımı kasenize alın, üzerine bal ve yoğurdunuzu ekleyip keten tohumunu serpiştirin.
4. Son dokunuş olarak üzerini hindistan cevizi modüllerini ve incirinizi küp küp doğrayarak dilediğiniz üzere süsleyin.
Bu tanım yaklaşık 340 kcal
9. Zerdeçallı Yulaf Kasesi
Malzemeler
1 su bardağı yulaf
1 su bardağı su
Yarım su bardağı hindistan cevizi sütü
1.5 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı bal
Üzerini süslemek için dilediğiniz kadar nar tanesi
1. Bir tencereye yulaf, su ve hindistan cevizi sütünü alın, yulaflar katılaşıncaya kadar pişirin.
2. Yulafı kaseye alın zerdeçal ve balı ekleyip karıştırın.
3. Yulaf kaseniz hazır. Üzerine ek olarak hindistan cevizi sütü koyabilir, nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bu tanım yaklaşık 425 kcal
10. Karamelize Armutlu Yulaf Kasesi
Malzemeler:
1 su bardağı yulaf
1.5 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 yemek kaşığı esmer şeker
2 adet armut ( soyulmuş ve doğranmış )
yarım çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
Ceviz
Fıstık ezmesi
1. Tencerenize suyu koyup kaynatın ve içine yulafınızı atıp yoğunlaşıncaya kadar kaynatın.
2. Kısık ateşte bir tavaya zeytinyağınızı ve esmer şekerinizi koyup üzerine hazırladığınız armutları, tarçını ve limon suyunu ekleyin. ( Armutları buharda pişirmek için tavanın kapağını kapatmalısınız)
3. Yulafınızı kaseye aldıktan sonra karamelize armutları ve cevizleri ekleyip afiyetle yiyin.
Bu tanım yaklaşık 349 kcal
11. Hindistan Cevizli Yulaf Kasesi
Malzemeler:
Yarım su bardağı yulaf
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 muz (yarısı dilimlenecek yarısı püre yapılacak)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı yoğurt
1. Küçük bir kaseye süt, chia tohumu, keten tohumu, tarçın, yarım muz püresi ve yoğurdu ekleyip uygunca karıştırın.
2. Üzerine yulafı da ekleyip biraz daha karıştırın. ( bu evrede hazırladığınız karışımı yumuşaması için 3-4 saat bekleterek de tüketebilirsiniz)
3. Kasenizi dilimlediğiniz yarım muz,hindistan cevizi, bir kaşık yoğurt ve fıstık ezmesiyle süsleyin.
Afiyet olsun.
Bu tanım yaklaşık 320 kcal
12. Peynirli ve Yumurtalı Yulaf Kasesi
Malzemeler:
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt yahut su
çay kaşığının ucuyla tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 dilim çedar peyniri
1. Tencereye sütü ve yulafı ekleyin.
2. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve tuzu ekleyin.
3. Kısık ateşte 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin ve altını kapatın.
4. Bir tavada yumurtanızı pişirin.
5. Hazırladığınız yulafı bir kaseye alın ve üzerine yumurta ve peyniri ekleyip afiyetle yiyin.
Bu tanım yaklaşık 410 kcal
13. Karalahana ve Yumurtalı Yulaf Kasesi
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı doğranmış arpacık soğan
1.5 su bardağı yulaf ezmesi
4 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
İstediğiniz ölçüde kıyılmış kara lahana
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Arzuya nazaran pişirilmiş 2 yumurta
1. Bir tencerede orta ateşte 1 kaşık zeytinyağ ve arpacık soğanlarınızı 2-3 dakika pişirin.
2. Yumuşayan soğanlarınızın üzerine yulafınızı ekleyip karıştırın.
3. Yulafın üzerine 3.5 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyin.
4. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Krema kıvamına geldiğinde ocağınızın altını kaptın.
5. Öbür bir tavada kalan 1 kaşık zeytinyağınızı ısıtın, üzerine karalahana, yarım su bardağı su, biraz karabiber ve tuzu ekleyip lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
6. Hazırladığınız yulaf ezmesine çedar peyniri karıştırıp kasenize alın.
7. Yulafınızın üzerine karalahana karışımını ve pişirdiğiniz yumurtanızı ekleyin.
8. Dilerseniz üzerinde acı sos da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bu tanım yaklaşık 436 kcal
14. Ispanak ve Mantarlı Yulaf Kasesi
Malzemeler:
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
4 adet mantar
1 çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı yulaf
Yarım su bardağı ıspanak
Üzeri için beyaz susam
1. Sarımsak ve zencefili rendeleyip mantarları doğrayın.
2. Küçük bir tencereye tereyağı, sarımsak ve zencefili ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte soteleyin.
3. Mantarları ekleyin ve birkaç dakika daha mantarlar biraz soluncaya kadar sotelemeye devam edin.
4. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya başlayınca yulafı ek edin ve özleşinceye kadar pişirin.
5. Ispanağı pişen yulafınızın üzerine ek edin.
6. Kasenize alın ve üzerini susamla süsleyin.
Bu tanım yaklaşık 245 kcal
15. Meksika Yulaf Kasesi
Malzemeler:
1 çay kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 su bardağı yulaf
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı Toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı limon suyu
2 bardak su
Bir tutam tuz
Mısır
Rendelenmiş kaşar peyniri
Avokado
3-4 adet çeri domates
1. Bir tencereye yağınızı dökün ve ezilmiş yahut doğranmış sarımsaklarınızı ekleyin.
2. Üzerine yulaf, limon suyu, karabiber, kırmızı biber ve suyunuzu ekleyin.
3. Yulaflar yoğunlaşana kadar pişirin.
4. Hazırladığınız karışımı kasenize alın ve üzerine rendelenmiş kaşar, avokado, mısır, çeri domates dilerseniz maydanozla birlikte süsleyip afiyetle yiyin.
Bu tanım yaklaşık 263 kcal
16. Brokoli ve Parmesan Peynirli Yulaf Kasesi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı lahana yaprağı
Dilediğiniz kadar brokoli
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1. Bir tencereye yulaf, süt, brokoli, lahana ve sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca baharatları ek edin.
2. Yulaf kıvam aldığında altını kapatın.
3. Karışımınızı kaseye alın ve üzerine parmesan peyniriyle süsleyin.
Bu tanım yaklaşık 392 kcal