
Kilis Tava Tanımı İçin Materyaller
Harç için :
- 500 gram yarım yağlı dana kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 baş kuru soğan
- Kimyon, tuz, karabiber
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 1 tane patates ve kekik
- 1 domates
- 4 sivri biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı salça ve tuz
- Yarım su bardağı su
Kilis Tava Tanımı Yapılışı
- Evvel köfte harcını hazırlıyoruz, tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuruyoruz,.
- Patatesimizi soyup düz halka halka halinde kesip kekik ve tuz ile harmanlıyoruz,.
- Yuvarlak borcamın tabanına patatesi tek tek diziyoruz.
- Sonra üzerine köfte harcını eşit bir formda patatesin üzerine her yerine yayıyoruz.
- Domatesi 4 e bölüp sonra biberle birlikte köftenin üzerine tek tek diziyoruz.
- Üzerine salçalı sosu yapıyoruz.
- Kasede salça, tuz ve sıvı yağı karıştırıp kaşıkla eşit bir halde üzerine gezdiriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz, siz fırınıza nazaran denetimli pişirelim lütfen.