Beslenmenizdeki küçük değişiklikler tüm sağlığınızda değişiklikler yaratabilirsiniz. Umumide artık yaygın formda ilaç tasarrufu laf konusu lakin beslenme ile doğal formda değişim yaratabileceğinizi bilmelisiniz. Sağlıklı kıkırdak dokusu için birtakım besinler:
Glucosamine
Vücutta doğal formda bulunur ve kıkırdak doku sıhhati için son aşama değerlidir. Gençlik ve orta yaş devrinde daha çokça ölçüde glucosamine varken ileri yaşlarda ölçü düşmektedir. Bu nedenle biraz daha yediklerimize dikkat etmek gerekir. Glucosaminenin doğal biçimde bulunduğu ve sizin kolay kolay bulabileceğiniz yiyecek ve içecekler; badem yağı ve birçok sporcu içeceği olarak önümüze çıkabilir. Yengeç ve ıstakoz kabuklarında da bol ölçüde glucosamine vardır.
Manganez
Kıkırdak dokunun prodüksiyonunda en büyük yardımcıdır. Bilhassa diyetle birlikta alacağınız manganez ile glucosaminenin vücutta tasarruf ölçüsünü da arttırırsınız. Manganez içeren besinler:
Kurubaklagiller
Tam buğday ekmekleri
Tam buğdaylı kahvaltılık gevrekler
Süt
Deniz eserleri
Koyu yeşil yapraklı sebzeler
Yağlı tohumlar (badem, fındık, ceviz, Antep Fıstığı)
Omega 3 yağ asitleri
Omega 3 yağ asitleri de yeniden hem besinlerden hem de besin takviyeleri ile alabileceğiniz kıymetli bir unsurdur. Ağrıya karşı tesiri yapılmış birçok çalışma ile kanıtlanmıştır. Başkaca omega 3 yağ asidi kan akış suratınıza da olumlu tesir yaratır.
Somon
Keten tohumu
Ceviz
Yumurta sarısı
Alabalık
Sardalya
Vitamin C ve E
Vitamin E nin antioksidan olduğu bilinen bir gerçek. C vitamini ile birlikte yaşlanmayı geciktirici tesirinden de kelam edilebilir. Umumide tükettiğiniz besinlerde her ikisiniz de birebir anda almanız mümkün olabilmektedir. Zira her ikisinden almadığınız devir vicut fizyolojinizin canlı olması bekelenemeyebilir. Mahsusen C vitamini kolajen yapı için çok gereklidir. Kolajen bir proteindir ve kemiklerde, tendonlarda ve kıkırdak yapıda bulunur. C ve E vitaminin birlikte bulunduğu besinler:
Turunçgiller
Domates
Çilek
Lahana
Kivi
Patates
Karpuz
Brokoli
Kavun
Papaya
Mısır
Fındık
Yulaf
Glucosamine
Vücutta doğal formda bulunur ve kıkırdak doku sıhhati için son aşama değerlidir. Gençlik ve orta yaş devrinde daha çokça ölçüde glucosamine varken ileri yaşlarda ölçü düşmektedir. Bu nedenle biraz daha yediklerimize dikkat etmek gerekir. Glucosaminenin doğal biçimde bulunduğu ve sizin kolay kolay bulabileceğiniz yiyecek ve içecekler; badem yağı ve birçok sporcu içeceği olarak önümüze çıkabilir. Yengeç ve ıstakoz kabuklarında da bol ölçüde glucosamine vardır.
Manganez
Kıkırdak dokunun prodüksiyonunda en büyük yardımcıdır. Bilhassa diyetle birlikta alacağınız manganez ile glucosaminenin vücutta tasarruf ölçüsünü da arttırırsınız. Manganez içeren besinler:
Kurubaklagiller
Tam buğday ekmekleri
Tam buğdaylı kahvaltılık gevrekler
Süt
Deniz eserleri
Koyu yeşil yapraklı sebzeler
Yağlı tohumlar (badem, fındık, ceviz, Antep Fıstığı)
Omega 3 yağ asitleri
Omega 3 yağ asitleri de yeniden hem besinlerden hem de besin takviyeleri ile alabileceğiniz kıymetli bir unsurdur. Ağrıya karşı tesiri yapılmış birçok çalışma ile kanıtlanmıştır. Başkaca omega 3 yağ asidi kan akış suratınıza da olumlu tesir yaratır.
Somon
Keten tohumu
Ceviz
Yumurta sarısı
Alabalık
Sardalya
Vitamin C ve E
Vitamin E nin antioksidan olduğu bilinen bir gerçek. C vitamini ile birlikte yaşlanmayı geciktirici tesirinden de kelam edilebilir. Umumide tükettiğiniz besinlerde her ikisiniz de birebir anda almanız mümkün olabilmektedir. Zira her ikisinden almadığınız devir vicut fizyolojinizin canlı olması bekelenemeyebilir. Mahsusen C vitamini kolajen yapı için çok gereklidir. Kolajen bir proteindir ve kemiklerde, tendonlarda ve kıkırdak yapıda bulunur. C ve E vitaminin birlikte bulunduğu besinler:
Turunçgiller
Domates
Çilek
Lahana
Kivi
Patates
Karpuz
Brokoli
Kavun
Papaya
Mısır
Fındık
Yulaf