iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Yarım çay bardağı haşhaş
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*2, 5 yemek kaşığı un
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*23 damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi yapıp soğumaya bıraklım
*1015 dk kaynatıp bir kaç damla limon damlatıp altını kapatalım
KEK YAPIMI
1
*Yumurta ve şekeri çırpalım Yağı ekleyip çırpmaya devam edelim
*Galeta unu, hindistan cevizi, ve diğer bütün malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım
*Katı bir hamur elde ediliyor
*Fırını 200 dereceye getirelim önceden ısınsın fırın
*Kare borcamı yağlayıp yaptığımız keki üzerine dökelim
*Kızdırdığımız fırına sürelim 20 veya 25 dk pişme süresine yetiyor
*Kek piştikten sonra ılımasını bekleyelim Oda ısısında soğumuş şerbeti üzerine döküp içini çekmesi için bir kenara alalım
KREMA YAPIMI
Krem şanti hariç tüm malzemeleri katıp muhallebi gibi pişirelim Soğudu zaman toz krem şantiyi ekleyip çırpalım
Şerbeti çekmiş olan kekimizin üzerine güzel bir şekilde yayıp üzerine bol hindistan cevizi serpeleyip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Yarım çay bardağı haşhaş
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması için;
*1 litre süt
*2, 5 yemek kaşığı un
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*23 damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi yapıp soğumaya bıraklım
*1015 dk kaynatıp bir kaç damla limon damlatıp altını kapatalım
KEK YAPIMI
1
*Yumurta ve şekeri çırpalım Yağı ekleyip çırpmaya devam edelim
*Galeta unu, hindistan cevizi, ve diğer bütün malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım
*Katı bir hamur elde ediliyor
*Fırını 200 dereceye getirelim önceden ısınsın fırın
*Kare borcamı yağlayıp yaptığımız keki üzerine dökelim
*Kızdırdığımız fırına sürelim 20 veya 25 dk pişme süresine yetiyor
*Kek piştikten sonra ılımasını bekleyelim Oda ısısında soğumuş şerbeti üzerine döküp içini çekmesi için bir kenara alalım
KREMA YAPIMI
Krem şanti hariç tüm malzemeleri katıp muhallebi gibi pişirelim Soğudu zaman toz krem şantiyi ekleyip çırpalım
Şerbeti çekmiş olan kekimizin üzerine güzel bir şekilde yayıp üzerine bol hindistan cevizi serpeleyip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.