iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 adet yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 su bardağı buğday nişastası
*Yarım çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 litre süt
*1 paket toz krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Hindistan cevizi ve kıyılmış ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti yapmakla başlayalım Şeker ve suyu bi tencereye alıp kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım Bir paket vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakalım
*Kek için 4 yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpalım
*Daha sonra sırasıyla yağ, galeta unu, hindistan cevizi ve kıyılmış cevizi ekleyip karıştıralım
*Yağlanmış borcama döküp 170 derece 30 dakika pişirelim
*Kekinin ince olmasını istiyorsanız eğer büyük dikdörtgen borcamda pişirin ben kekini biraz kalın tercih ediyorum o yüzden küçük dikdörtgen borcam da pişirdim
*Kreması için nişasta şeker vanilya ve süt bir tencerede pişirilir kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve krem şanti de eklenip mikserle 5 dakika kadar çırpılır
*Keki fırından çıkarıp soğuk şerbeti üstüne döküp yarım saat kadar dinlendirelim ve kremasını da döküp buzdolabında 23 saat dinlendirelim
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*4 adet yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 su bardağı buğday nişastası
*Yarım çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 litre süt
*1 paket toz krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Hindistan cevizi ve kıyılmış ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti yapmakla başlayalım Şeker ve suyu bi tencereye alıp kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım Bir paket vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakalım
*Kek için 4 yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpalım
*Daha sonra sırasıyla yağ, galeta unu, hindistan cevizi ve kıyılmış cevizi ekleyip karıştıralım
*Yağlanmış borcama döküp 170 derece 30 dakika pişirelim
*Kekinin ince olmasını istiyorsanız eğer büyük dikdörtgen borcamda pişirin ben kekini biraz kalın tercih ediyorum o yüzden küçük dikdörtgen borcam da pişirdim
*Kreması için nişasta şeker vanilya ve süt bir tencerede pişirilir kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve krem şanti de eklenip mikserle 5 dakika kadar çırpılır
*Keki fırından çıkarıp soğuk şerbeti üstüne döküp yarım saat kadar dinlendirelim ve kremasını da döküp buzdolabında 23 saat dinlendirelim
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.