
Kıbrıs Tatlısı (Tart Kalıbında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Kıbrıs Tatlısı (Tart Kalıbında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi yapıyoruz. Şerbetimiz ılık olacak.
- Kekimize geçelim yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpıyoruz ardından sırayla tüm malzemeleri ekliyoruz. kekin harcı katı olacak bu sizi korkutmasın.
- Ardından yağladığımız kalıbımıza elimizle yerleştiriyoruz elinizi hafif ıslatarak bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz.
- 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim.
- Kekimiz fırından ilk çıkardığımızdan biraz daha soğuk olacak bir 5 dakika falan bekleyin ondan sonra üzerine ters çevirip şerbetini dökün.
- Ondan sonra onun üstüne muhallebisini ekleyin ve en üstünde hindistan cevizine ekliyoruz ve birazcık ılımaya bırakıyoruz.
- Buzdolabına koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz sonrasında afiyet olsun.