teknolojiuzmani
FD Üye

Ketojenik Minik Hamurger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı badem unu
- 1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan ceviz unu
- 1/3 su bardağı karnıyarık otu tozu
- 1½ çay kaşığı kabartma tozu
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yumurta beyazı
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sirke
Ketojenik Minik Hamurger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle, kuru olan malzemeleri bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra iki kabı birleştirip, bir güzel karıştırdıktan sonra elimizi hafifçe ıslatıp, ceviz büyüklüğünden biraz büyük olacak şekilde yuvarlak sekil veriyoruz.
- Şekil verdikten sonra, fırın tepsisine koyup, üzerlerine susam serpiştiriyoruz yada siz ne serpmek isterseniz onu kullanabilirsiniz.
- Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz ve soğuması için dinlendiriyoruz.