Keten tohumunun faydaları keten tohumu keten bitkisi resmi tohumunun devlete ait tohumu DOGADAN NE GELİRSE FAYDA GETİRİR DİYE İNANIRIM DAIMA AMA DOZUNU IYI ANLAMAK SARTIYLA BENCE ÇÜNKÜ HER BÜNYE AYNI DEGİLDİR HERKES KENDİNE KADAR ARASTIRIP KULLANMALI BAKALIM KETEN TOHUMU NEYE YARIYORMUŞ 1548774509 1548774509 ketentohumununfaydalari5c506c7276b07ketentohumununfaydalari5c506c7276b07 ketentohumununfaydalari5c506c7276b07 10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık durumu ve alımlılık kaynağı Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, bellek yitimi önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı Uzmanlar, akışkan biçiminde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor Keten tohumunun yararları * Midebağırsak sorunlarına karşısında iyi gelir id * Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşısında iyi gelir * Kemikleri güçlendirir Bilhassa menopoz döneminde yardımcı * Bağışıklık sistemini güçlendirir * Menopoza alt şikâyetleri hafifletir * Yürekdamar hastalıklarından korur * Kolesterol, şeker seviyesini dengeler * Yüksek tansiyonu düşürür * Romatizmal hastalıkları önler * Sinir sistemini güçlendirir * Hafızayı güçlendirir * Konsantrasyon bozukluğuna aleyhinde iyi kazanç * Yaşlanmaya yan uyarı dağınıklığına karşısında iyi kazanç * Dıştan kullanılarak yaraların ivedi iyileşmesini sağlar * Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır * Nasırlarda kompres olarak kullanılır * Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar * Ruhsal bozukluklara karşısında iyi kazanç * Öksürüğü giderir * Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır * Lifleri sanayide, bilhassa dokumacılıkta kullanılır Keten tohumu ne içerir? * Omega3, Omega6 ve Omega9 yağ asitleri * Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif * Protein * Lignanlar (kansere aleyhinde maddeler) * Vitaminler * Mineraller * Aminoasitler Keten tohumu nasıl tüketilir? * Kaynatılarak içilebilir * Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir Bir kaşık ağza atıldıktan sonra peşinde su içilebilir * Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha leziz olur Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, lakin kavrulunca güzel bir tada kavuşur * Tohum şeklinde de tüketilebilir * Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir * Günde 115 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlidir Dozunu kaçırmamakta fayda var KAYNAK KETENTOHUMUORG