Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kete

Kete

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kete.jpg

Kete Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 adet yumurta (Sarı üzeri için beyazı içine)
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1.5 su bardağı un
Bezilere sürmek için
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur hazırlama ılık sütü ve suyu, toz maya ve toz şekeri yoğurma kabına alınız.
  2. Maya ve şeker eriyene kadar karıştırınız.
  3. Daha sonra sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ekleyelim ve karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. elinize yapışmayacak bir hamur elde edelim.Bir kenarda dinlendirelim.
  4. Daha sonra hamurumuzu 5 adet bezelere ayıralım ve yarım saat kadar üzerini kapatalım ve dinlendirelim.
  5. İç harcı.Margarini eritelim. Bir fiske tuz atalım ve unumuzu ilave dip hafif rengi pembeleşene kadar karıştıralım kavuralım. Ocağı kapatalım.amman dikkat yanmasın ????????unumuzun rengine dikkat kararmayacak.
  6. Hazırladığımız iç harcı soğumaya bırakalım.
  7. Tepsimizi yağlayalım.
  8. 5 parçaya bildiğimiz bezeleri sıra ile bazlama boyu elinizle açınız.
  9. 1 yemek kaşığı yağ bezeye koyalım ve fırça ile yayalım.
  10. Bezeyi ikiye katlayalım.
  11. Fırçada kalan sıvı yağ sürelim ve bir kez daha katlayalım.Üçgen oldu.Kenara alalım
  12. Yağlamış ve kenara aldığımız bezelerin elimizle biraz genişletelim ve hazırladığımız iç harcı ekleyelim.
  13. Tekrar beze haline getirip anne usulü ile elimizle genişletelim.????Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayalım.
  14. Yağladığımız tepsimize ketelerimizi alalım.
  15. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  16. 180 derecede ısıttığımız fırında ketelerimizi kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun????
Kete Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,783Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt