teknolojiuzmani
FD Üye
Kete Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 adet yumurta (Sarı üzeri için beyazı içine)
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur hazırlama ılık sütü ve suyu, toz maya ve toz şekeri yoğurma kabına alınız.
- Maya ve şeker eriyene kadar karıştırınız.
- Daha sonra sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ekleyelim ve karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. elinize yapışmayacak bir hamur elde edelim.Bir kenarda dinlendirelim.
- Daha sonra hamurumuzu 5 adet bezelere ayıralım ve yarım saat kadar üzerini kapatalım ve dinlendirelim.
- İç harcı.Margarini eritelim. Bir fiske tuz atalım ve unumuzu ilave dip hafif rengi pembeleşene kadar karıştıralım kavuralım. Ocağı kapatalım.amman dikkat yanmasın ????????unumuzun rengine dikkat kararmayacak.
- Hazırladığımız iç harcı soğumaya bırakalım.
- Tepsimizi yağlayalım.
- 5 parçaya bildiğimiz bezeleri sıra ile bazlama boyu elinizle açınız.
- 1 yemek kaşığı yağ bezeye koyalım ve fırça ile yayalım.
- Bezeyi ikiye katlayalım.
- Fırçada kalan sıvı yağ sürelim ve bir kez daha katlayalım.Üçgen oldu.Kenara alalım
- Yağlamış ve kenara aldığımız bezelerin elimizle biraz genişletelim ve hazırladığımız iç harcı ekleyelim.
- Tekrar beze haline getirip anne usulü ile elimizle genişletelim.????Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayalım.
- Yağladığımız tepsimize ketelerimizi alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecede ısıttığımız fırında ketelerimizi kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.