Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli Tavuk(FIRLAMA TİM)

Kestaneli Tavuk(FIRLAMA TİM)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:

25gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 soğan, doğranmış
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tutam tel safran
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tavuk, parçalara ayrılmış
tuz ve karabiber
1 veya 1,5 yemek kaşığı bal
500gr kestane, pişmiş
Hazırlanması:

Tereyağını ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın Soğanları ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın Soğanların renkleri değişmeye başlayınca zencefil, safran ve tarçını ilave edin Tavuk parçalarını ekleyip tuz ve karabiber serpin ve hafifçe kahverengileşmelerini sağlayın
250ml suyu tencereye ekleyin Tavukları en az bir defa çevirerek pişirin (Çevirdiğiniz zamanlar dışında tencerenin kapağı kapalı olsun) 1520 dakika sonra göğüs etini, 25 dakika sonra da tüm etleri tencereden çıkartın
Soğanları pişirmeye devam ederek yoğun kahverengi bir sos elde edin Sosunuz olunca balı ekleyin (yazar 1 yemek kaşığı kullandığını belirttiği için ben de o kadar kullandım) Tadını dengelemek için yeterince tuz ve karabiber serpin
Kestaneleri ekleyip 510 dakika pişirin Tavuk etlerini yeniden ekleyip onlarla da birkaç dakika daha pişirin Kestaneler yumuşayıp tavuk ballı aromayı çektiği zaman yemeğiniz hazırdır
ALINTIDIR
FIRLAMA TİM
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt