Kestaneli Bademli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kestane
- 100 gram kabuksuz çiğ badem
- 100 gram haşlanmış mısır
- 100 gram şehriye
- 400 gram pirinç
- 1250 ml sebze suyu (haşlarken kalan su) veya sıcak su
- Ayçiçek yağı
- Tuz
Kestaneli Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kestaneleri çizin ve buharda pişirin. Pişince soyun. Bir kenara ayırın.
- Büyük pilav tencerenize yağı döküp ocağı açın.
- Şehriyeyi ekleyip kavurun. Bademleri, mısırı, pirinci ve tuzu ekleyip 2 dakika daha kavurun. Suyu ekleyip karıştırın.
- Kestaneleri ekleyip nazik nazikçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın. 10dk sonra servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.