
Keşkül Tanımı İçin Gereçler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz badem (bütünse kendiniz de robotta çekebilirsiniz)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı su
- Zevkinize nazaran; file badem, fıstık, hindistan cevizi, tarçın vb.
Keşkül Tanımı Yapılışı
- Sütü, toz bademi, hindistan cevizi, toz şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri bir tencereye alın.
- Yumurta uygunca dağılana kadar el çırpıcıyla güzelce karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve orta hararetli ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar daima karıştırın. (yaklaşık 10 dakikada kaynamaya başlayacaktır. ).
- Farklı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.
- Kaynayan süte bu karışımı katın ve 10 dakika boyunca daima karıştırın. Hafif koyu bir kıvam alacaktır.
- Keşkülü kaselere boşaltın.
- Hafif sıcağı geçince üzerlerini badem, fıstık vb. İle süsleyin.
- Buzdolabında güzelce soğuduktan sonra servis yapın.
Not: keşkülün üzerini süslemek için kullanacağınız file bademi evvelden ısıttığınız tavada 2-3 dakika çevirirseniz tatlınız çok daha lezzetli olacaktır.