Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keşkül

Keşkül
0
64

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
keskul.jpg

Keşkül Tanımı İçin Gereçler


Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz badem (bütünse kendiniz de robotta çekebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı su
Üzerini süslemek için:
  • Zevkinize nazaran; file badem, fıstık, hindistan cevizi, tarçın vb.

Keşkül Tanımı Yapılışı

  1. Sütü, toz bademi, hindistan cevizi, toz şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri bir tencereye alın.
  2. Yumurta uygunca dağılana kadar el çırpıcıyla güzelce karıştırın.
  3. Tencereyi ocağa alın ve orta hararetli ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar daima karıştırın. (yaklaşık 10 dakikada kaynamaya başlayacaktır. ).
  4. Farklı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.
  5. Kaynayan süte bu karışımı katın ve 10 dakika boyunca daima karıştırın. Hafif koyu bir kıvam alacaktır.
  6. Keşkülü kaselere boşaltın.
  7. Hafif sıcağı geçince üzerlerini badem, fıstık vb. İle süsleyin.
  8. Buzdolabında güzelce soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun ????.

Not: keşkülün üzerini süslemek için kullanacağınız file bademi evvelden ısıttığınız tavada 2-3 dakika çevirirseniz tatlınız çok daha lezzetli olacaktır.
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt