elektronikci
FD Üye
Kerevizli Pırasa Zeytinyağlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram pırasa (ince uzun olması daha yeterli olur)
- 1 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet minik uzunluk kereviz ( küp doğranmış)
- 2 adet küp şeker
- 1 adet orta uzunluk portakal
- Yeterli ölçüde zeytinyağı ve tuz
Kerevizli Pırasa Zeytinyağlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yarım ay formunda doğrayın, üzerine v formunda doğranmış havuçları ve küp şekeri ilave edip soteleyin.
- Küp doğranmış kereviz üzerine ek edip 6 dakika daha sotelenir.
- Pırasalarıda v biçiminde doğrayın ve kerevizlerin üzerine ek edin.
- Tuzunu da ekleyip kısık ateşte 5 dakika soteleyip 1 adet portakalın suyunu da ekleyelim.
- Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Not : ben başka tariflerimde olduğu üzere bu zeytinyağlı tanımımı de fishleer marka düdüklü tencerede pişirdim bu tencerede soteleme aşamalarım 2 şer dakika sonrada toplam pişirme surem+ 5 dakika oldu. Şayet tencerede pişirecekseniz bir ölçü su da ek edin 1 çay bardağı kadar kâfi olur.
Tarifteki pişirme müddeti de kâfi olacaktır.
Kerevizli Pırasa Zeytinyağlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.