elektronikci
FD Üye
Kepse Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvı yağ
- 1 adet iri soğan
- 2 adet biber
- 6-7 adet havuç
- 1 kilo tavuk
- Kepse baharatı
- 3 su bardağı kepse pirinci
- Tuz
Kepse Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları güzelce yıkıyoruz haşlıyoruz, haşlandıktan sonra suyunu dökmüyoruz. Haşlanan tavukları didikliyoruz.
- Pirinci sıcak su da yarım saat bekletiyoruz. Havuçları rendeliyoruz.
- Tencereye sıvı yağ döküyoruz, üzerine soğanı minik minik doğruyoruz. Biberini de doğruyoruz.
- Soğan pembeleşince havuçları ekliyoruz, havuçlar kendi suyunu çekince haşladığımız tavuk suyundan 6 su bardağı ölçüp tencereye alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 3-4 tatlı kaşığı kepse baharatı ve tuz ekliyoruz.
- Yarım saat su da bekleyen pirincimizi de suyun içerisine atıyoruz, pişmeye yakın didiklediğimiz tavukları ekliyoruz, suyunu çektiği vakit pişmiş oluyor ???? afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.