Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kepse Pilavı

Kepse Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kepse Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ
  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet biber
  • 6-7 adet havuç
  • 1 kilo tavuk
  • Kepse baharatı
  • 3 su bardağı kepse pirinci
  • Tuz

Kepse Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları güzelce yıkıyoruz haşlıyoruz, haşlandıktan sonra suyunu dökmüyoruz. Haşlanan tavukları didikliyoruz.
  2. Pirinci sıcak su da yarım saat bekletiyoruz. Havuçları rendeliyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağ döküyoruz, üzerine soğanı minik minik doğruyoruz. Biberini de doğruyoruz.
  4. Soğan pembeleşince havuçları ekliyoruz, havuçlar kendi suyunu çekince haşladığımız tavuk suyundan 6 su bardağı ölçüp tencereye alıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra 3-4 tatlı kaşığı kepse baharatı ve tuz ekliyoruz.
  6. Yarım saat su da bekleyen pirincimizi de suyun içerisine atıyoruz, pişmeye yakın didiklediğimiz tavukları ekliyoruz, suyunu çektiği vakit pişmiş oluyor ???? afiyet olsun.
Kepse Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kepse Pilavı Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı kepse pirinçi9 su bardağı su6 adet but tavuk3 yemek kaşığı kepse baharatı12 adet karanfil baharatı1 adet tarçın1 adet soğan2 adet havuç rendesi4 adet domates rendesiTuz Kepse Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle büyük bir tencereye yağ ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Tel Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller 2 kesim tavuk göğsü1,5 su bardağı tel şehriye4 adet közlenmiş kırmızı biber1 adet havuçYarım demet yeşil soğanYarım demet maydanozYarım demet dereotuYarım demet taze naneMısır konservesi (göz kararı)10 adet kornişon turşu1 adet hav5 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Resimli Mantarlı Ve Jambonlu Risotto Tarifi Malzemeler 2 su bardağı risotto pirinci veya bizim baldo pirinci kullanabilirsiniz (ancak risotto pirinci yıkanmaz Bizim baldoyu kullanırsanız yıkayıp, iyice suzdurun) 78 dilim jambon 810 adet mantar 1 baş buyuk boy kuru soğan 60 cl tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Maklube Pilavı Tanımı İçin Materyaller 5 adet but2 orta uzunluk patates3 orta uzunluk patlıcan3 orta uzunluk havuç2 su bardağı pirinç3-3,5 su bardağı tavuk suyu1 tane büyük soğanTuzKarabiber Maklube Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tavuğu ocağa alıp, üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç400-500 gr tavuk göğüs1 tabak haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ3 buçuk su bardağı tavuk suyu1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt