Maklube Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet but
- 2 orta uzunluk patates
- 3 orta uzunluk patlıcan
- 3 orta uzunluk havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 3-3,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 tane büyük soğan
- Tuz
- Karabiber
Maklube Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğu ocağa alıp, üzerine karabiber atıp, haşlanmaya bırakıyoruz.
- Tavuklar haşlanırken patates, havuç ve patlıcanı küp küp doğrayıp, kızartıyoruz.
- Tavuk pişince başka bir yere alıp, suyunu ayırıyoruz, pilava tavuk suyunu kullanacağız.
- Tenceremizin en altına soğanları kalın halka halka doğruyoruz. Tencere yapışmaz yani granit şekli olursa daha yeterli olur.
- Üzerine tavukları ekliyoruz. Sonra patatesi, patlıcanı ve havucu sırayla yerleştiriyoruz.
- Sıra geldi pirinçlere. Yıkadığımız 1 bardak pirinci ekliyoruz.
- Pirinci ölçtüğümüz bardakla 3-3,5 bardak tavuk suyu ekliyoruz. Yani pirincin üzerini geçecek biçimde denetimli ekleyin, çok olmasın lapa olur. Az olmasın pişmez canlı kalır????????
- Ocağa alıyoruz, kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz orta ara bir kaşıkla ortasından biçimini bozmayacak formda suyunu çekmiş mi diye denetim edin yahut tencereyi yana yatırarak.
- Dikkat edin materyaller dağılmasın, birbirine karışmasın???? Suyunu çeken pilavımız servise hazır tepsiye döküp afiyetle yiyebilirsiniz ????????????
Maklube Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.