Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kemikli Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Ve Yaprak Sarma (Ayrıntılı)

Kemikli Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Ve Yaprak Sarma (Ayrıntılı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kemikli Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Ve Yaprak Sarma (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler İç harç;


*2 çay bardağı bulgur
*3 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 tane orta boy soğan
*1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
*Yarım tutam maydanoz
*Yarım çay kaşığı nane
*Tuz (yaprağınızın tuzuna bağlı)
*2 tane limonun suyu
*78 halka kuru domates

Dış kısım;


*510 tane kuru biber
*1015 tane kuru patlıcan
*Asma üzüm yaprağı
*Yarım kg kemikli et

Kemikli Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Ve Yaprak Sarma (Ayrıntılı) Tarifi Yapılışı En az 2 saat evvel kemikler iyice yıkanır ve soğuk suya yatırılır, içine 2 yemek kaşığı sirke eklenerek buzdolabına kaldırılır
Süre sonunda kemikler yeniden yıkanıp tencereye dizilir ve 5 dk mühürlenir Üzerini kapatacak kadar kaynamış su ilave edilip kaynatılır kısık ateşte 12 saat kadar kaynamaya bırakılır Bu süreci düdüklüde de yapabilirsiniz
İç harç için; (kemikler kısık ateşte beklerken) pirinç yıkanır leğene alınır, diğer tüm malzemeler eklenir, kuru domates sıcak suya batırılıp yumuşaması sağlanır ve minik doğranır (Sıvı yağın küçük bir kısmı bardakta bırakılır, en son sarmaların üzerinden gezdirmek için Limon suyu da en son ilave için ayrılır )
Bir miktar su kaynatılıp tencereye alınır ve kurularımız buna batırılıp 5 dk yüksek ateşte kaynatılır Çıkarılır Yaprağımız çok tuzlu ve sertse o da batırılır birkaç dk bu suya Sonra bu suyu atarız
Kemik suyumuzu başka bir kaba alırız ve kemikleri tencerenin dibine dizeriz (Ben yukarı dizdim) Kuruları da dizip en son sarmaları dizeriz Harcımız bitene kadar kullanırız Kemik suyumuzu yavaşça sarmaların üzerini geçecek kadar ekleriz, yetmezse sıcak su ilave ederiz Üzerine limon suyunu da ekleyip tabak kapatıp büyük ocakta yüksek ateşte 15 dk pişirir ve en kısık seviyede 30 dk daha pişiririz Kapağını açmadan dinlendirir ve servis ederiz
Diplere ulaşmak adına servisten evvel tencereyi tepsiye ters çevirmek güzel bir fikir olabilir Afiyet olsun
 

Similar threads

Zeytinyağlı Lahana Ve Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler *Ufak lahana *Tencere boyuna yetecek kadar yaprak (yaklaşık 40 adet kullandım) *56 baş sarımsak *45 adet kuru soğan *Etli kemik *3 yemek kaşığı salça *3 çay bardağı zeytin yağı *1 çay kaşığı karabiber *1 çay kaşığı limon tuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Zeytin Yağlı Kuru Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler *34 adet kuru soğan *Büyük 56 diş sarımsak *56 dal maydanoz *3 adet domates *1 su bardağı pirinç *2 dolu yemek kaşığı biber salçası *1 çay bardağı zeytinyağı yağı *Tuz ,karabiber, pulbiber,isot *2 yemek kaşığı nar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler *2 orta boy soğan *10 tane normal boyutta biber (ben 19 tane küçük boy köy biberi kullandım) *12 çay bardağından az zeytinyağ *2+2 tane sarmısak *1 su bardağı kemik suyu *1 çay kaşığı pul biber *Yarım çay kaşığı karabiber *7 dal kadar maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Büyük emeklerle hazırlanan sarmalar ve dolmalar sofrada bir çırpıda tüketilir Bu yüzdendir ki, Türk mutfağının en lezzetli ürünleri olarak bu ikili her daim sofralarda başköşeyi alır Türk mutfağının en önemli aktörlerinin başında dolmalar ve sarmalar gelir Bu yemek tekniğinin ürünleri Akdeniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *4 orta yükseklik soğan *4 diş sarımsak *1 kaşık domates salçası *1 kaşık biber salçası *Baharatlar (Nane sumak, karabiber, tuz, kuru nane, acı kırmızı biber ) *Zeytinyağ *1 adet limon Zeytinyağlı Kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt