iltasyazilim
FD Üye
Kemikli Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Ve Yaprak Sarma (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler İç harç;
*2 çay bardağı bulgur
*3 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 tane orta boy soğan
*1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
*Yarım tutam maydanoz
*Yarım çay kaşığı nane
*Tuz (yaprağınızın tuzuna bağlı)
*2 tane limonun suyu
*78 halka kuru domates
Dış kısım;
*510 tane kuru biber
*1015 tane kuru patlıcan
*Asma üzüm yaprağı
*Yarım kg kemikli et
Kemikli Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Ve Yaprak Sarma (Ayrıntılı) Tarifi Yapılışı En az 2 saat evvel kemikler iyice yıkanır ve soğuk suya yatırılır, içine 2 yemek kaşığı sirke eklenerek buzdolabına kaldırılır
Süre sonunda kemikler yeniden yıkanıp tencereye dizilir ve 5 dk mühürlenir Üzerini kapatacak kadar kaynamış su ilave edilip kaynatılır kısık ateşte 12 saat kadar kaynamaya bırakılır Bu süreci düdüklüde de yapabilirsiniz
İç harç için; (kemikler kısık ateşte beklerken) pirinç yıkanır leğene alınır, diğer tüm malzemeler eklenir, kuru domates sıcak suya batırılıp yumuşaması sağlanır ve minik doğranır (Sıvı yağın küçük bir kısmı bardakta bırakılır, en son sarmaların üzerinden gezdirmek için Limon suyu da en son ilave için ayrılır )
Bir miktar su kaynatılıp tencereye alınır ve kurularımız buna batırılıp 5 dk yüksek ateşte kaynatılır Çıkarılır Yaprağımız çok tuzlu ve sertse o da batırılır birkaç dk bu suya Sonra bu suyu atarız
Kemik suyumuzu başka bir kaba alırız ve kemikleri tencerenin dibine dizeriz (Ben yukarı dizdim) Kuruları da dizip en son sarmaları dizeriz Harcımız bitene kadar kullanırız Kemik suyumuzu yavaşça sarmaların üzerini geçecek kadar ekleriz, yetmezse sıcak su ilave ederiz Üzerine limon suyunu da ekleyip tabak kapatıp büyük ocakta yüksek ateşte 15 dk pişirir ve en kısık seviyede 30 dk daha pişiririz Kapağını açmadan dinlendirir ve servis ederiz
Diplere ulaşmak adına servisten evvel tencereyi tepsiye ters çevirmek güzel bir fikir olabilir Afiyet olsun
*2 çay bardağı bulgur
*3 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 tane orta boy soğan
*1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
*Yarım tutam maydanoz
*Yarım çay kaşığı nane
*Tuz (yaprağınızın tuzuna bağlı)
*2 tane limonun suyu
*78 halka kuru domates
Dış kısım;
*510 tane kuru biber
*1015 tane kuru patlıcan
*Asma üzüm yaprağı
*Yarım kg kemikli et
Kemikli Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Ve Yaprak Sarma (Ayrıntılı) Tarifi Yapılışı En az 2 saat evvel kemikler iyice yıkanır ve soğuk suya yatırılır, içine 2 yemek kaşığı sirke eklenerek buzdolabına kaldırılır
Süre sonunda kemikler yeniden yıkanıp tencereye dizilir ve 5 dk mühürlenir Üzerini kapatacak kadar kaynamış su ilave edilip kaynatılır kısık ateşte 12 saat kadar kaynamaya bırakılır Bu süreci düdüklüde de yapabilirsiniz
İç harç için; (kemikler kısık ateşte beklerken) pirinç yıkanır leğene alınır, diğer tüm malzemeler eklenir, kuru domates sıcak suya batırılıp yumuşaması sağlanır ve minik doğranır (Sıvı yağın küçük bir kısmı bardakta bırakılır, en son sarmaların üzerinden gezdirmek için Limon suyu da en son ilave için ayrılır )
Bir miktar su kaynatılıp tencereye alınır ve kurularımız buna batırılıp 5 dk yüksek ateşte kaynatılır Çıkarılır Yaprağımız çok tuzlu ve sertse o da batırılır birkaç dk bu suya Sonra bu suyu atarız
Kemik suyumuzu başka bir kaba alırız ve kemikleri tencerenin dibine dizeriz (Ben yukarı dizdim) Kuruları da dizip en son sarmaları dizeriz Harcımız bitene kadar kullanırız Kemik suyumuzu yavaşça sarmaların üzerini geçecek kadar ekleriz, yetmezse sıcak su ilave ederiz Üzerine limon suyunu da ekleyip tabak kapatıp büyük ocakta yüksek ateşte 15 dk pişirir ve en kısık seviyede 30 dk daha pişiririz Kapağını açmadan dinlendirir ve servis ederiz
Diplere ulaşmak adına servisten evvel tencereyi tepsiye ters çevirmek güzel bir fikir olabilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.